Българският премиер Николай Денков е в Брюксел. Очаквам да има решение

...
Българският премиер Николай Денков е в Брюксел. Очаквам да има решение
Коментари Харесай

Денков: Увеличението в бюджета за аграрния сектор е 500 млн. лева

Българският министър председател Николай Денков е в Брюксел. Очаквам да има решение най-после на деня за поддръжката за Украйна. Това съобщи в Брюксел министър председателят Николай Денков, който ще взе участие в среща на върха с водачите на общността. На съвещанието ще бъде направин опит да се вземе решение за актуализация на европейския бюджет и за основаването на механизъм за дълготрайна финансова поддръжка за Украйна в размер на 50 милиарда евро за идващите четири години. Премиерът ще беседва и с немския канцлер Олаф Шолц.

" Очаквам е да обсъдим целите на България - сухоземните граници, еврозоната, имаме и сме имали поддръжка от Германия. Ще обсъдим европейските цели - бюджета, поддръжката за Украйна, митингите ", добави Денков.



Блокирането на европарламента от протестиращи фермери


" Има две решения, които са взети, само че би трябвало дефинитивно да се официализират. Едното е обвързвано с дерогация във връзка с някои от екологичните ограничения и второто е обвързвано с това да има ограничавания, в случай че се надвишават квоти, съответстващи на последните години на импорт от Украйна. Данните демонстрират, че няма някакво чунвствително нарастване на вноса от Украйна. Нивата са съвсем същите. Трябва да внимаваме с това какви са данните и какви са слуховете. Ако погледнем за България също няма някакъв изключителне импорт от Украйна. Ако има импорт на селскостопански артикули и артикули, доста постоянно се оказват от други европейски страни, а не от Украйна. Така че би трябвало доста да се внимава с цифрите, да се гледат обстоятелствата и решенията, които се оферират подхождат на наличните обстоятелства сега. Те съответствата на настояванията на българските производители, тъй че би трябвало в това отношение да бъдат удовлетворени. "

Правителството ще продължи с договарянията с недоволните български фермери

" Аграрният бранш в България е подпомаган. Стана дума към този момент нарастването в бюджета за аграрния бранш е доста с още 500 млн. лв., настрана би трябвало да се преглеждат другите браншове. Ние желаеме да се помогне на плодове, зеленчуци, млекопроизводители, дребни производители, тъй че там има специфична грижа. Тази година е по-особена за зърнопроизводителите. Според статистиката зърнопроизводителите имаха много сполучливи минали години. Ще продължим с договарянията, да забележим къде ще се срещнем ", приключи Денков.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР